S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
Ok

INFO * INFO * INFO * INFO

Nové v ponuke:


 

.........................................................

Poštovné:

Spôsoby dopravy a platby nájdete vo vodorovnom menu v rubrike "POŠTOVNÉ"

Spustené aj zasielanie do Česka prostredníctvom služby Zásilkovna.cz iba s platbou vopred!

 


koloidne striebro
 

 

 

 

 

Facebook

NOVINKY

arr3Luxusný parfum ROSE AMOUR s bulharským ružovým olejom 35 mlLuxusný parfum ROSE AMOUR s bulharským ružovým olejom Očarujúca, sofistikovaná vôňa pre milovníčky... arr3Maslo na ruky a telo NATURAL ROSE 6 olejovMaslo na ruky a telo 6 olejov obsahuje kokteil 6 prírodných olejov: bio ružového oleja, bio... arr3EXCLUSIVE SNAIL - Bieliace krémové sérum so slimačím extraktom a UV filtramiEXCLUSIVE SNAIL - Bieliace krémové sérum so slimačím extraktom a SPF 15 Aktívne zložky bieliaceho...

TOVAR V AKCII

KONTAKTY

BGNATURAL
tel: +421 911 615 905
obchod(a)bgnatural.sk

NAJPREDÁVANEJŠÍ

naša cena 12,50 EUR (297,28 CZK)
Skladom
naša cena 2,70 EUR (64,21 CZK)
Skladom

RECEPTY

Bulharská národná kuchyňa je považovaná v Európe za jednu z najchutnejších a najzdravších. Zásluhu na tom má pestrosť a množstvo zeleniny, ktorou Bulhari v jedlách nešetria, ale najmä tri základné zložky používané pri príprave jedál už stáročia. Biely slaný syršpecifický svojím zložením, vyrábaný z ovčieho alebo kravského mlieka, u nás známy pod označením balkánsky syr (nahrádzaný je aj fetou), ktorý je súčasťou rôznych bulharských jedál – od šopského šalátu po chutný slaný koláč nazývaný banica. Jogurt (kyselo mljako) obsahujúci baktériu Lactobacillus Bulgaricus, ktorú nenájdete nikde inde na svete a ktorú Bulhari konzumujú v rôznych formách. Je neodmysliteľnou súčasťou aj mnohých varených či zapekaných jedál. Čubrica - (slovensky saturejka, lat. Satureja hortensis), korenina vlastnosťami podobná oreganu, ktorá bežne rastie v Bulharsku a ktorá dodáva bulharským jedlám charakteristickú vôňu a jedinečnú chuť.

Výnimočnosť národným bulharským jedlám pridáva aj spôsob ich prípravy – Bulhari dodnes používajú na varenie, dusenie či pečenie tradičné keramické hrnce z vypaľovanej glazovanej hliny, tzv. gjuveče (hovorí sa im aj pomalé hrnce), v ktorých si jedlo uchová skvelú chuť a vôňu použitých surovín, je šťavnaté a nestráca prípravou živiny tak ako pri varení v moderných riadoch.  Je isté, že v tlakových, teflónových či liatinových nádobách sa vám pripraviť tieto kulinárske lahôdky nikdy nepodarí.

Prinášame vám teda zaujímavé tradičné, ale aj novšie recepty chutných bulharských jedál, ktorými si môžete spestriť svoj jedálniček či príjemne prekvapiť svojich priateľov. A ak si ich pripravíte v tradičných bulharských gjuvečoch či pacharoch, ktoré v našom internetovom obchode ponúkame, a naservírujete v krásnych, ručne maľovaných tanieroch či miskách, váš kulinársky zážitok bude dokonalý.

Ponuku receptov spestríme aj o recepty od našich známych a priateľov, ktorí si s gjuvečmi zaexperimentovali a pripravili si chutné jedlá podľa vlastných nápadov.

 

Dobrú chuť!

Bulharský hlinený riad


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

OWYxN2ZkN