S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

INFO * INFO * INFO * INFO

Nové v ponuke:

NATURAL ROSE - Šampón na vlasy 6 OLEJOV a KERATÍN

EXCLUSIVE SNAIL – Čistiaca pena na tvár so slimačím extraktom a kyselinou hyalurónovou 200 ml


 

.........................................................

Poštovné:

Spôsoby dopravy a platby nájdete vo vodorovnom menu v rubrike "POŠTOVNÉ"

Spustené aj zasielanie do Česka prostredníctvom služby Zásilkovna.cz iba s platbou vopred!

 


koloidne striebro
 

 

 

 

 

Facebook

NOVINKY

arr3Luxusný parfum ROSE AMOUR s bulharským ružovým olejom 35 mlLuxusný parfum ROSE AMOUR s bulharským ružovým olejom Očarujúca, sofistikovaná vôňa pre milovníčky... arr3Maslo na ruky a telo NATURAL ROSE 6 olejovMaslo na ruky a telo 6 olejov obsahuje kokteil 6 prírodných olejov: bio ružového oleja, bio... arr3EXCLUSIVE SNAIL - Bieliace krémové sérum so slimačím extraktom a UV filtramiEXCLUSIVE SNAIL - Bieliace krémové sérum so slimačím extraktom a SPF 15 Aktívne zložky bieliaceho...

TOVAR V AKCII

pôvodná cena 18,00 EUR (452,95 CZK)
naša cena 12,00 EUR (301,97 CZK)
Skladom

KONTAKTY

BGNATURAL
tel: +421 911 615 905
obchod(a)bgnatural.sk

NAJPREDÁVANEJŠÍ

naša cena 3,90 EUR (98,14 CZK)
Skladom
naša cena 10,80 EUR (271,77 CZK)
Skladom

» Bezmäsité jedlá
Zapekaný syr po šopsky (bulharská národná kuchyňa)

Suroviny na 4 porcie: 600 g syra balkánskeho typu, 4 vajcia, 100 ml oleja, 4 paradajky, 4 štipľavé papriky (feferóny), 4 kávové (zarovnané) lyžice čubrice – saturejky, 4 čajové (zarovnané) lyžice mletej červ. papriky.

Postup: Syr rozdelíme na 4 časti a uložíme do 4 malých keramických hrncov – gjuvečov (na jednu porciu). Paradajky olúpeme, nakrájame nadrobno a rozdelíme rovnako do každého hrnca. Polejeme olejom a posypeme čubricou. Feferóny rozrežeme do kríža a po jednej  uložíme do každého hrnca tak, aby boli pritisnuté k jeho stene (aby sa pripiekli). Zakryté vložíme do studenej rúry, ktorú nastavíme na cca 160 st. Celzia a od dosiahnutia tejto teploty pečieme asi 25 minút, potom hrnce vyberieme, do každého rozbijeme jedno vajce, posypeme červenou mletou paprikou, opäť zakryjeme a pečieme, kým vajce nestuhne. Podávame horúce. Recept má viacero variantov, pridať sa môžu plátky šunky, miesto paradajok môžeme použiť lečo.

Gjuveč zo zelenej fazuľky

Suroviny: 1 kg zelenej fazuľky, 2 – 3 papriky, 3 – 4 paradajky, 2 cibule, ½ pohára oleja, 4 vajcia, 1 pohár bieleho jogurtu, pol viazaničky zeleného petržlenu, soľ

Postup: Očistenú zelenú fazuľku nakrájame a obvaríme v osolenej vode.  Nadrobno  nakrájanú cibuľu a papriky na rezance osmažíme na oleji. Pridáme nakrájané paradajky a petržlen nasekaný nadrobno. Zmes osolíme, pridáme fazuľku a vložíme do keramického hrnca. Pečieme zakryté pri miernej teplote. Nakoniec jedlo zalejeme vajcami rozmiešanými v jogurte a krátko zapečieme pri vyššej teplote (kým vajcia nestuhnú). 

Zeleninový gjuveč s červeným vínom

Suroviny: 1 baklažán, 1 tmavozelená tekvica (alebo cuketa), 2 červené papriky, 200 g zelenej fazuľky, 200 g paradajok, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 pohár červeného vína, 2 PL olivového oleja, čerstvý kôpor, petržlenová vňať, čerstvá bazalka, čierne korenie, soľ

Postup: Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky (baklažán môžeme, ale nemusíme ošúpať). Posypeme pokrájanými vňaťami (petržlenovou, kôprovou a bazalkovou), čiernym korením a soľou podľa chuti, premiešame a presypeme do gjuveča. Zmes zalejeme  červeným vínom rozmiešaným s olivovým olejom, zakryjeme prikrývkou a dusíme domäkka. Jedlo sa môže podávať teplé aj studené. 

Vajcia po panagjursky

Suroviny: 10 vajec (po dve na porciu),400 g balkánskeho syra (alebo fety),125 g masla, soľ, červená mletá paprika, 2 ks 400-500 ml bieleho jogurtu (najlepšie plnotučný, ten sa najviac podobá bulharskému), trochu octu.

Postup: Po jednom rozklepeme vajcia a pomaly každé zvlášť púšťame do vriacej, trochu osolenej a okyslenej vody a varíme, dokiaľ bielky nestuhnú. Vyberieme ich dierkovanou lyžicou na tanier, po vrchu posypeme rozmrveným alebo na kocky pokrájaným syrom a polejeme jogurtom. Celé ešte polejeme popraženým maslom, zafarbeným červenou mletou paprikou. Podľa chuti môžeme do jogurtu primiešať prelisovaný cesnak a prípadne dosoliť. 

Mjc2N