S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

INFO * INFO * INFO * INFO

Nové v ponuke:

NATURAL ROSE - Šampón na vlasy 6 OLEJOV a KERATÍN

EXCLUSIVE SNAIL – Čistiaca pena na tvár so slimačím extraktom a kyselinou hyalurónovou 200 ml


 

.........................................................

Poštovné:

Spôsoby dopravy a platby nájdete vo vodorovnom menu v rubrike "POŠTOVNÉ"

Spustené aj zasielanie do Česka prostredníctvom služby Zásilkovna.cz iba s platbou vopred!

 


koloidne striebro
 

 

 

 

 

Facebook

NOVINKY

arr3Luxusný parfum ROSE AMOUR s bulharským ružovým olejom 35 mlLuxusný parfum ROSE AMOUR s bulharským ružovým olejom Očarujúca, sofistikovaná vôňa pre milovníčky... arr3Maslo na ruky a telo NATURAL ROSE 6 olejovMaslo na ruky a telo 6 olejov obsahuje kokteil 6 prírodných olejov: bio ružového oleja, bio... arr3EXCLUSIVE SNAIL - Bieliace krémové sérum so slimačím extraktom a UV filtramiEXCLUSIVE SNAIL - Bieliace krémové sérum so slimačím extraktom a SPF 15 Aktívne zložky bieliaceho...

TOVAR V AKCII

pôvodná cena 18,00 EUR (456,07 CZK)
naša cena 12,00 EUR (304,04 CZK)
Skladom
pôvodná cena 5,75 EUR (145,69 CZK)
naša cena 2,50 EUR (63,34 CZK)
Skladom
naša cena 9,50 EUR (240,70 CZK)
momentálne vypredané

KONTAKTY

BGNATURAL
tel: +421 911 615 905
obchod(a)bgnatural.sk

NAJPREDÁVANEJŠÍ

naša cena 11,80 EUR (298,98 CZK)
Skladom
naša cena 10,80 EUR (273,64 CZK)
Skladom

» Bezmäsité jedlá
Zapekaný syr po šopsky (bulharská národná kuchyňa)

Suroviny na 4 porcie: 600 g syra balkánskeho typu, 4 vajcia, 100 ml oleja, 4 paradajky, 4 štipľavé papriky (feferóny), 4 kávové (zarovnané) lyžice čubrice – saturejky, 4 čajové (zarovnané) lyžice mletej červ. papriky.

Postup: Syr rozdelíme na 4 časti a uložíme do 4 malých keramických hrncov – gjuvečov (na jednu porciu). Paradajky olúpeme, nakrájame nadrobno a rozdelíme rovnako do každého hrnca. Polejeme olejom a posypeme čubricou. Feferóny rozrežeme do kríža a po jednej  uložíme do každého hrnca tak, aby boli pritisnuté k jeho stene (aby sa pripiekli). Zakryté vložíme do studenej rúry, ktorú nastavíme na cca 160 st. Celzia a od dosiahnutia tejto teploty pečieme asi 25 minút, potom hrnce vyberieme, do každého rozbijeme jedno vajce, posypeme červenou mletou paprikou, opäť zakryjeme a pečieme, kým vajce nestuhne. Podávame horúce. Recept má viacero variantov, pridať sa môžu plátky šunky, miesto paradajok môžeme použiť lečo.

Gjuveč zo zelenej fazuľky

Suroviny: 1 kg zelenej fazuľky, 2 – 3 papriky, 3 – 4 paradajky, 2 cibule, ½ pohára oleja, 4 vajcia, 1 pohár bieleho jogurtu, pol viazaničky zeleného petržlenu, soľ

Postup: Očistenú zelenú fazuľku nakrájame a obvaríme v osolenej vode.  Nadrobno  nakrájanú cibuľu a papriky na rezance osmažíme na oleji. Pridáme nakrájané paradajky a petržlen nasekaný nadrobno. Zmes osolíme, pridáme fazuľku a vložíme do keramického hrnca. Pečieme zakryté pri miernej teplote. Nakoniec jedlo zalejeme vajcami rozmiešanými v jogurte a krátko zapečieme pri vyššej teplote (kým vajcia nestuhnú). 

Zeleninový gjuveč s červeným vínom

Suroviny: 1 baklažán, 1 tmavozelená tekvica (alebo cuketa), 2 červené papriky, 200 g zelenej fazuľky, 200 g paradajok, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 pohár červeného vína, 2 PL olivového oleja, čerstvý kôpor, petržlenová vňať, čerstvá bazalka, čierne korenie, soľ

Postup: Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky (baklažán môžeme, ale nemusíme ošúpať). Posypeme pokrájanými vňaťami (petržlenovou, kôprovou a bazalkovou), čiernym korením a soľou podľa chuti, premiešame a presypeme do gjuveča. Zmes zalejeme  červeným vínom rozmiešaným s olivovým olejom, zakryjeme prikrývkou a dusíme domäkka. Jedlo sa môže podávať teplé aj studené. 

Vajcia po panagjursky

Suroviny: 10 vajec (po dve na porciu),400 g balkánskeho syra (alebo fety),125 g masla, soľ, červená mletá paprika, 2 ks 400-500 ml bieleho jogurtu (najlepšie plnotučný, ten sa najviac podobá bulharskému), trochu octu.

Postup: Po jednom rozklepeme vajcia a pomaly každé zvlášť púšťame do vriacej, trochu osolenej a okyslenej vody a varíme, dokiaľ bielky nestuhnú. Vyberieme ich dierkovanou lyžicou na tanier, po vrchu posypeme rozmrveným alebo na kocky pokrájaným syrom a polejeme jogurtom. Celé ešte polejeme popraženým maslom, zafarbeným červenou mletou paprikou. Podľa chuti môžeme do jogurtu primiešať prelisovaný cesnak a prípadne dosoliť. 

YzU2ZWZ