S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
Ok

INFO * INFO * INFO * INFO

Nové v ponuke:


 

.........................................................

Poštovné:

Spôsoby dopravy a platby nájdete vo vodorovnom menu v rubrike "POŠTOVNÉ"

Spustené aj zasielanie do Česka prostredníctvom služby Zásilkovna.cz iba s platbou vopred!

 


koloidne striebro
 

 

 

 

 

Facebook


        

Čubrica drvená 10 g

Tradičná bulharská korenina - saturejka záhradná

top produkt


0x
momentálne vypredané

 

Číslo produktu: 39206
Výrobca: BIOSET, Ltd., BG
naša cena bez DPH : 0,71 EUR (16,77 CZK)
naša cena s DPH (20 %):
0,85 EUR (20,13 CZK)
Strážny pes:
Strážny pes

Zloženie: 100 % saturejka záhradná - sušené drvené listy

Najrozšírenejšia bulharská korenina

Záhradná čubrica  (Satureja hortensis L.) je jednoročná bylina z čeľade hluchavkovité. Je to poloker s drevnatou stonkou v spodnej časti, vysoký do 50 cm. Celá nadzemná časť sa používa na varenie a v lekárstve a farmácii - podzemné aj nadzemné časti.


Korenie pochádza z krajín okolo Stredozemného mora a na Blízkom východe, odkiaľ sa rozšírilo do celého sveta. Dnes je to populárna rastlina s éterickým olejom, ktorá sa pestuje v mnohých krajinách Európy, Severnej Ameriky a Strednej Ázie. V Bulharsku sa pestuje od raného stredoveku ako kuchynské korenie a liečivo.


Aj keď nie je bulharského pôvodu, čubrica je najtradičnejším korením na bulharskom stole. Vonia vôňou jedál typických pre bulharskú národnú kuchyňu - fazuľa, šošovica, zelené fazuľky, hrášok. Kuchári ho odporúčajú nielen pre jeho arómu, ale aj preto, že pokrmy sú ľahšie stráviteľné. Preto je vhodné do polievok a dusených strukovín a do jedál s baraním a jahňacím mäsom. Hodí sa tiež k jedlám z kapusty, do zemiakových polievok a varených rýb.
Používa sa do bezmäsitých aj mäsitých jedál, do polievok, ako základná korenina do fašírok, čevapčiči, či bulharských špecialít – lukanky a sudžuku.

Použitie: Pridáva sa podľa chuti do zeleninových a mäsových jedál, na ochutenie syra, varených vajec, slaného pečiva, klobás, a pod. Je dôležité vedieť, že počas varenia sa bylinka pridáva na konci tepelného spracovania, pretože pri dlhodobom varení sa z nej uvoľňujú horké látky (podobne ako u oregana či majoránu). Drvené sušené listy čubrice môžete pridať do jedla aj po odstavení hrnca zo sporáka.

Skladovanie: Na suchom a vetranom mieste, nie na priamom slnku.

Balenie: 10 g



Niekoľko tradičných bulharských receptov, kde je táto bylinka použitá, nájdete aj v našom e-shope v rubrike RECEPTY

Dobrú chuť!

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

N2MzMD
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: